Pages

19 February 2015

Eksiden

Assalamualaikum..
Bismillah..

How are you readers? Fine? Hehehe..
Alhamdulillah..aku sudah sihat sepenuhnya dari kemalangan yang baru-baru ni terjadi dalam hidup aku..kemangan kali pertama melibatkan motosikal yang dikejar anjing di lorong sunyi..HAHA! Rasa macam kelakar pun ada..hari aku sudah lupa..baru jadi 3 hari lepas. Sejak habis sekolah ni hari/tarikh susah betoi nak ingat.

Kesnya aku keluar nak beli roti..kononnya nak masuk jalan pintas..memang betul-betul pintas lah..sekali adik aku cakap "Kak, masuk sini.." masa nak masuk tu memang aku dah tak sedap hati..tapi aku lawan..sekali keluar anjing dengan geng dia..aku pun apa lagi..bawak lelaju gear 3 lupa nak tekan sekali brek dekat simpang dengan jalannya yang tinggi..brek depan belakang aku tekan...apalagi, aku terbang punyalah macam superman.

Yang peliknya adik aku langsung tak luka..dia bangun je terus ketawa bahak-bahak..sakitnya hati Allah je yang tahu..tapak tangan, siku dgn lutut cedera teruk jugak..sampaikan 3 hari aku cuti masak..tak pasal umi yang amik alih tanggungjawab aku. Alhamdulillah..hari ni dah okay sikit walaupun nak meluntut tu masih rasa sakit lagi.

Anyway, nasib baik my mom dengan my dad tak marah..motor dengan roti cedera sikit je..cermin sisi kiri kanan habis..HAHA! Allah sayang..lepas ni takmo bawak lelaju...kalau ada yang remm datang dari sebelah kene sabar..tak nak emo lebih-lebih..HEHE! Aku kene sabar macam biasa-biasa.

#AkuTakPernahRace
#AkuTaknakMatiAwal
#AkuJenisBaran

Nukilan,
UmmiSFZ


No comments:

Post a Comment